Vælg en side

Når du bliver ledig har du ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse efter 4 måneders ledighed. Det er mig en gåde at man fra regeringens side har ændret det til at man først kan få det efter 4 måneder, hvis nu du har lyst til at opkvalificere dig for at kunne få et bedre job eller et tillæg du kan bruge i din eksisterende jobsøgning. De 6 uger behøver ikke være sammenhængende, så du kan i princippet finde tre 2 ugers kurser hvis det giver mening for dig.

Kursus portaler

Der findes umiddelbart 3 store portaler på nettet hvor du kan finde kursusudbydere.

Kurserforledige.com

Kurserforledige.dk

6ugerskursus.dk

Uanset hvilken du bruger vil der være en del overlap i det de finder og de vil i mange tilfælde henvise dig til den samme udbyder, hvor du så skal igennem bestillingsprocessen.

Kursus udbydere

Der findes en håndfuld store kursusudbydere, og også nogle, der videresælger andres kurser. Jeg er stødt på følgende i vilkårlig rækkefølge: rm academy, it-kompetence, idg og en del andre. Mange uddannelsessteder som dtu og cbs tilbyder også kurser for ledige. Mit råd vil være at søge efter dit interesse område + kursus + ledige + evt. by.

Hvordan bestiller du et kursus når du er ledig?

Du skal udfylde en såkaldt ar245 blanket som du kan få af din a-kasse eller af kursusudbyderen. I mange tilfælde har kursusudbyderen udfyldt en del af den på forhånd, så du ikke bliver usikker på en række praktiske informationer. De gode kursusudbydere vil naturligvis hjælpe dig med udfyldelsen. Så snart dette er gjort skal den sendes til din a-kasse, der automatisk sender den til godkendelse af dit jobcenter, der så igen informerer kursuscenteret om at din ansøgning er godkendt.

Hvad skal du undersøge FØR du vælger et kursus?

Mit råd vil være at vælge et område, der interesserer dig meget, som du måske ikke har super dyb viden om. Mange ledige er måske helt nybegyndere i de kurser de tilmelder sig, og de fleste undervisere får hele klassen med, således at alle får noget ud af kurset. Er du i forvejen ekspert vil det måske gå for langsomt frem, og du får ikke fuld værdi af kurset. Undersøg især underviserens baggrund og tidligere kursisters udtalelser om kurset. Det kan du ofte finde hos kursusudbyderne eller hos trustpilot eller google.

Pligter og regler når du er på kursus

Du skal fortsat stå til rådighed for arbejdsmarkedet og du skal fortsat tjekke jobforsalg fra jobnet.dk. Du har ikke pligt til at sende 2 ansøgninger om ugen i den periode du er på kursus.