Vælg en side

Over 80.000 danskere skifter a-kasse hvert år. For a-kasserne har det hidtil været en delvis manuel proces at flytte medlemmerne fra den gamle a-kasse over til deres egen. For nylig er alle a-kasserne dog gået sammen og overflytning fra én a-kasse til en anden foregår du 100% digitalt.

Hvad betyder det for dig?

I praksis har det ikke den helt store betydning for dig som person, men i og med a-kasserne nu kan lave en overflytning hurtigere – har de mere tid til dig som medlem. Det har været ligeså let som det har været hele tiden at skifte a-kasse. Nemlig at du tilmelder dig den nye a-kasse og lader denne håndtere opsigelse af den gamle a-kasse inklusiv overflytning af din anciennitet – uden du behøver foretage dig noget aktivt?

Hvorfor skifte a-kasse?

Der er den seneste årrække sket en hel del på a-kasse fronten. De er i højere grad end tidligere bevidste om at medlemmerne er til låns og at de er nødt til at tilbyde en række tillægsservices, der gør at du ikke skifter til en billigere a-kasse. Priserne er faktisk relativt ens, men mange gange kan du få op til flere måneders gratis medlemsskab, hvis du skifter. Så hold øje med de aktuelle kampagner her på siden, hvor du også kan se de aktuelle månedlige priser for henholdsvis a-kasse og fagforening.

Lidt statistik

Med den nye digitale overførsel af medlemmer forventes fejlraten at blive nedsat. Der er allerede overflyttet (forespurgt på overflytninger af) over 5.000 medlemmer efter den nye metode, og medlemmer kan i teorien blive flyttet på en times tid.