Vælg en side

Har du fået job kan du nedenfor se hvad processen er for at sikre at du opfylder betingelserne korrekt frem til din jobstart. Det er desværre ikke sådanne, at bare fordi du har fået nyt job med en konkret start dato og eventuelt underskrevet kontrakt at du så kan slappe af på jobsøgningsfronten og møder med din a-kasse.

Husk at afmelde dig jobnet – men tjek stadig jobforslag!

Når du er helt sikker på at du får det nye job og har en konkret startdato vil jeg anbefale dig at logge ind på jobnet.dk. Her kan du frem i tiden sætte den dato du afmelder dig jobnet. Sæt denne dato til den dato du starter det nye job. Herefter skal du fortsat tjekke jobforslag som hidtil, men du glemmer ikke at afmelde dig jobnet efter du er startet i job. Du har fortsat mødepligt til samtaler med dit jobcenter, dog kan du i langt de fleste tilfælde nøjes med enten en telefonisk samtale eller bevis på ansættelse og dermed undgå at møde op.

Fortsat mødepligt hos a-kassen

Du har også mødepligt til eventuelle mødeindkaldelser hos din a-kasse frem til jobstart. A-kassen er som regel mere fleksible end jobcentret – jeg har personligt gode erfaringer med Det Faglige Hus. Her kan du som regel med et opkald forklare at du har fået nyt job og hvilken dato. Herefter kan du blive bedt om at indsende din jobsøgningshistorik og eksempler på 2 eksempler på ansøgninger samt dit cv.

Fortsat pligt til at søge job

Her kommer det mest åndssvage. På trods af du har fået job har du fortsat pligt til at søge nye job helt frem til din ansættelsesstart. Lad os antage du har fået drømmejobbet 1 mpned frem i tiden– så skal du altså fortsat sende 2 ”motiverede ansøgninger” til andre arbejdsgivere om ugen. Det er spild af din og ikke mindst arbejdsgivernes tid at skulle gennemgå ansøgninger fra dig, som rent faktisk står med et job du gerne vil have.

Husk at indsende dine dagpengekort

Ofte vil du skulle indsende dit dagpengekort efter din startdato på det nye job. Husk at gør dette, da du ellers ikke vil få dagpenge for den sidste periode af dit ledighedsforløb. Hos nogle a-kasser er dette elektronisk, og du skal altså udfylde dagpengekortet med arbejde for de dage du er startet på det nye job. Der er rubrikker der skal udfyldes med arbejdsgivers navn, adresse, antal timer og hvilke dage. Du skal (såfremt det er et mandag-fredag job) kun udfylde timer for hverdage.

Tid til at vurdere din a-kasse

Når nu du er kommet i job er det tid til at vurdere din a-kasse. Du kan her se priser og anbefalinger af a-kasse. Overvej om du vil give feedback til a-kassen på f.eks. trustpilot eller foretag dit skift af a-kasse online med det samme.