Kan lønsikring betale sig?
Lønsikring var meget på tale omkring krisen i 2009, der samtidig var rekordår for antallet af tegnede lønsikringsaftaler i Danmark indtil 2012, der er det seneste statistiske grundlag jeg har kunne finde frem med ca. 160.000 sikrede i Danmark. Men er det nu overhovedet en god idé med lønsikring, hvem udbyder det og hvad koster det?
Forskellige former for lønsikring
Langt de fleste lønsikringer bliver tegnet gennem a-kasser / fagforeninger, men er som regel bakket op af et forsikringsselskab, der så i sidste ende kan risikere at stå med regningen. Idéen for a-kassen er at score en provision på salget af ”forsikringen” til dig.
Jeg vil ikke gruppere lønsikring yderligere i form af individuel / fælles – men blot nævne det andet alternativ der findes. Dækning af udgifter i forbindelse med jobtab. Det kan være du får dækket dit boliglån, el regning, benzin udgifter eller andet.
Hvor meget dækker lønsikringen?
Den højeste sats er 82,6% af din tidligere buttoløn gennem det faglige hus og FOA.
Hvor meget koster lønsikring?
En lønsikring beregnes ud fra det besløb du gerne vil sikres. Vil du eksempelvis gerne være sikret 10.000 kr. i lønsikring skal du regne med ca. 3-500 kr. om måneden. Det er meget individuelt fra ordning til ordning. Je
Hvornår gælder den fra?
Det kan dække fra din første ledighedsdag, og normalen virker til at være en karensperiode på ca. 1 måned. Det kan have en merpris på forsikringen såfremt den skal gælde fra din første ledighedsdag. Lønsikringen kan ikke løbe ubegrænset, men er som regel maksimum 12 måneder.
Hvem kan tegne en forsikring?
For langt de fleste steder skal du have betalt til forsikringen i minimum 6 måneder og have arbejdet i minimum 6 måneder. Det skal være et job på minimum 16 timer om ugen. Du skal som hovedregel være 18-54 år gammel.
Hvem skal du kigge nærmere på?
Tag et kig på Det faglige Hus, Lederne og Min A-kasse. Det faglige hus beregner meget individuelt så det kan være billigt for dig afhængig af alder og bopæl, og lederne samt min a-kasse er generelt i det billige segment.
Konklusion
Groft sagt scorer du egentlig kun en fortjeneste på produktet hvis du bliver ledig – og forbliver ledig. Du bliver måske endnu mindre motiveret for at søge job, da du jo har tegnet en forsikring og dermed tjener stort set det samme som tidligere. Det er dårligt for dit netværk og dit cv, så pas på med at tegne denne type forsikringer. Jeg vil kun anbefale det såfremt hus, hjem eller generel veldærd er på spil såfremt du mister jobbet.