Vælg en side

Alle kan blive medlem af Frie- og jeg tør godt garantere at du får en god service – de er nemlig rangeret som den bedste a-kasse og fagforening på trustpilot. De hed tidligere Frie funktionærer.

Læs her om baggrundshistorien, 7 gode grunde til at vælge de frie, andres erfaring med dem og den samlede vurdering.

Fagforening - Frie favorit
139 Kr. pr. måned
De første 2 måneder er gratis!
Medlemsrabatter
Kurser og rådgivning
 
A-kasse
486 kr. pr. måned
Bland bedste a-kasse på trustpilot
Personlige samtaler med en rådgiver
 
 
Lønsikring
Se priser
Du behøver ikke være i a-kasse
Op til 90% af din løn
Udbetaling fra første ledighedsdag
Udbetaling i op til 12 måneder

Lidt baggrundshistorie

Frie Funktionærer blev grundlagt i året 1951. Førhen var navnet Firma-funktionærer, hvilket betød at det kun var privatansatte funktionærer, der kunne optages som medlemmer. Verden har ændret sig meget på godt og vel 60 år, og det har fagforeningen Frie Funktionærer også.

Frie Funktionærer er i dag en fagforening for alle, og som samtidig har en tværfaglig a-kasse. Det vil sige, at de Frie Funktionærer optager lønmodtagere fra alle faggrupper og områder. Det er vigtigt at pointere, at Frie Funktionærer ikke støtter noget bestemt politisk parti.

7 gode grunde til at vælge Frie

Frie Funktionærer definerer selv 6 gode grunde til at vælge dem som a-kasse og fagforening. Jeg giver dig også den syvende grund.

Rangeret som én af de bedste a-kasser og fagforeninger

I kategorierne fagforening og a-kasse hos trustpilot med en score på hele 4.5. Det er ekstremt højt – især for denne type virksomhed. Du kender det selv – der skal alligevel noget til før man går ind og giver en virksomhed en positiv anmeldelse – det er meget nemmere at give en dårlig. Scoren er lidt anderledes hos f.eks. HK.

Partipolitisk neutral

Frie funktionærer er defineret som en “gul” a-kasse. De støtter ikke noget politisk parti og benytter ikke medlemmernes midler til denne form for støtte

Lavt a-kasse kontingent

Det skal de naturligvis sige – men det er ikke det laveste du kan finde. De er en anelse dyrerere om måneden end den billigste fagforening du kan finde – FTF. Så fokuserer du kun på prisen – giver det ikke nødvendigvis mening.

Unik og billig lønsikring

Jeg har tidligere skrevet om lønsikring og anbefaler det generelt ikke. Der kan dog være situationer hvor det kan være en god idé. Lønsikringen ved Frie  adskilller sig fra nogen af de andre løsninger ved at du samtidig får tilknyttet en jobkonsulent og individuel karriererådgivning. Du behøver samtidig IKKE være i a-kasse for at være med i deres lønsikring. Så vil du gerne undgå en del af dagpengereglerne og få op til 90% af din løn i op til 12 måneder – kan dette være for dig.

Juridisk bistand

Juridisk bistand hos de Frie Funktionærer betyder, at du kan få hjælp til alt papirarbejdet mht. job og karriere. Det er blandt andet gode råd og hjælp til lønforhandlinger, ansættelsesvilkår, ansættelseskontrakt, feriegodtgørelser og en masse andre juridiske problemer og papirarbejde.

Medlemsfordele

Når du er medlem af Frie Funktionærers fagforening har du samtidig adgang til en række medlemsfordele. Det er ikke unikt, da andre fagforeninger også tilbyder dette – og ærlig talt er det meget sjældent at jeg personligt benytter det. De har både arrangementer i form af koncerter foredrag mv, medlemsrabatter. Husk at gør brug af fordelene hvis du vælger at melde dig ind i fagforeningen!

Den syvende fordel

Er at når du bliver medlem og henviser folk du kender til at blive medlem – får du et gavekort på 200 kr. pr. medlem!

Frie er størst i København, Odense og Aarhus

Helt traditionelt er de tilstede i de største byer, med hovedkontor i Odense.

Erfaringer med frie funktionærer (Frie)

Her er hvad andre medlemmer skriver på trustpilot om den rådgivning og hjælp de har fået fra frie funktionærer.

“Kan kun varmt anbefale Frie Funktionærer til andre. Jeg har haft et forløb med fantastisk støtte i min drøm om et karriereskifte som nu er realiseret.”

“Jeg mistede mit job pr. 1 maj 2015, og i har støttet mig 100% hele vejen, jeg kan nu glæde mig over, at jeg er blevet tilbudt nyt job 🙂 så jeg fra august ikke brug for økonomisk hjælp alligevel, hvilket jo bare er fantastisk 🙂 Det er dejligt, at vide i altid er der, stort TAK til jer.”

“Jeg har aldrig oplevet så sød, venlig, og kompetent betjening som hos Frie Funktionærer, der trods mine mange henvendelser med sikkert lidt underlige spørgsmål, tålmodigt tager sig tid til at hjælpe mig igennem mine problemer.”

Det er ikke alt der er positivt, men baseret på over 500 anmeldelser er der kun 19, der har givet 1 stjerne ud af 5 mulige. Her en af de negative kommentarer:

“Mange og lange meget uoverskuelige mails og vedhæftninger med alt for meget dårligt formuleret info.”

Frie funktionærer priser og dagpengesats

Fagforening - Frie favorit
139 Kr. pr. måned
De første 2 måneder er gratis!
Medlemsrabatter
Kurser og rådgivning
 
A-kasse
486 kr. pr. måned
Bland bedste a-kasse på trustpilot
Personlige samtaler med en rådgiver
 
 
Lønsikring
Se priser
Du behøver ikke være i a-kasse
Op til 90% af din løn
Udbetaling fra første ledighedsdag
Udbetaling i op til 12 måneder

A-kassen koster 486kr. om måneden. Vil du have fagforening (og dermed adgang til medlemsfordele) koster fagforeningen 139 kr. ekstra om måneden. Dagpengesatsen følger den normale dagpengesats.

Frie funktionærers åbningstider

Frie funktionærer har som udgangspunkt åbent for personlig og telefonisk kontakt fra ca. 8-16 på kontoret i Odense. For de andre afdelinger er der andre tidspunkter, men kan i de fleste tilfælde arrangeres efter aftale, så det passer ind i din kalender. Deres juridiske afdeling er baseret i Odense.

Samlet vurdering

Frie funktionærer er det helt oplagte valg hvis du gerne vil have god og overlegen service. De er der for dig hvis du bliver arbejdsløs, selv om de ikke er den billigste a-kasse og fagforening. Kan de få dig hurtigt i job – betyder de få kroner om måneden formentlig intet i det store billede!

Bliv medlem her