Vælg en side

Din første kontakt med Jobnet er når du melder dig ledig – enten i dit lokale jobcenter eller via www.jobnet.dk. Her skal du eller har du formentlig allerede udfyldt dit cv og medlt dig ledig for at kunne modtage dagpenge. Samtidig skal du så hver uge logge ind på jobnet for at tjekke 10 nye jobforslag til dig – ikke at du behøver søge dem, men jobnet skal vide du har set forslagene. Når du har set forslagene får du en ny uge at løbe på fra det tidspunkt du sidst har været logget ind.

Indkaldelse til samtale i jobcenteret

Som udgangspunkt bliver din første inkaldelse til jobcenteret sendt til dig med posten – og dette brevs udformning vil være lidt forskelligt i udformning afhængig af om du er akademiker eller ej. Det bliver ikke kommunikeret i menneskesprog – men som akademiker er du nu med i programmet LVU2013 +30 Indsatsmodul 1 – hvad end det så lige betyder. Kort fortalt bliver du startet op i et foløb frem til din 13. ledighedsuge hos enten jobcentret eller én af deres samarbejdspartnere.

Hvad skal du selv gøre?

Som udgangspunkt skal du ikke foretage dig noget aktivt i det første brev fra jobnet. Du vil blive kontaktet af samarbejdspartneren med information om hvor og hvornår du skal møde til den første samtale. Som regel vil du blive henvist til en afdeling i nærheden af din bopæl.