Vælg en side

Du har med garanti hørt ordet A-kasse før, men ved du egentlig hvad ordet indebærer? Der er nemlig rigtig mange der ikke ved hvad det er, men som har en eller anden forestilling om det. De sidste par år, så har mange A-kasser også investeret rigtig mange penge i markedsføring, så de kan få flere medlemmer.

I denne guide om A-kasser finder du de basale informationer omkring A-kasser.

A-kasser – Hvad?
En A-kasse er en såkaldt Arbejdsløshedskasse. Det vil sige, at hvis du skulle være så uheldig at miste dit job, så kommer en A-kasse og hjælper dig. Det vil sige, at de udbetaler penge til dig, hvis du for det første er medlem af en A-kasse. På denne måde behøver du ikke at gå ned pga. stress, da økonomien bliver balanceret selvom du mister jobbet.

Det er ikke kun udbetaling af dagpenge, som A-kasser sørger for. De hjælper dig med at finde et nyt job, og hjælper dig med at få en personlig udvikling. Der er forskel fra A-kasse til A-kasse, da nogle af dem bruger mange kræfter på netop karriere- og personlig udvikling.

A-kasser – Hvem?
Der er 29 statsanerkendte A-kasser. Det betyder, at der er rigtig mange at vælge imellem. Heldigvis kan du hurtigt indsnævre de 29 statsanerkendte A-kasser og nøjes med at fokusere på de billigste a-kasser. Hvis du f.eks. er akademiker, så er det nok bedst at vælge en A-kasse, der særligt interesserer sig for netop akademikere. På denne måde får du den bedste vejledning, rådgivning og ikke mindst udvikling.

A-kasser – Hvor?
Du kan altid være sikker på at der er en A-kasse i de større byer, men det er ikke alle A-kasser der har kontorer i de mindre byer. De helt store A-kasser har selvfølgelig flest kontorer. Heldigvis behøver du ikke længere at gå ned til kontorer o.lign. da du kan blive medlem på nettet – direkte gennem denne side.

Desuden hjælper internettet og de forskellige A-kassers hjemmesider med mange af de almene spørgsmål, men du kan også få rådgivning via telefon og email. De moderne tider har nemlig gjort det meget lettere, at få styr på sin A-kasse, og derfor er internettet en rigtig god ting, hvis man skal blive medlem eller lære mere om de forskellige A-kassers tilbud.