Vælg en side

Hvis ikke du ved hvad en A-kasse er, så får du lige en kort introduktion:

En A-kasse hjælper folk, der er arbejdsløse. Sådan en A-kasse er ofte forbundet til en eller flere fagforeninger, og man kan få en hel masse hjælp hvis man er blevet arbejdsløs. Dette gælder blandt andet dagpenge, kurser, vejledning og personlig udvikling.

De fleste vil bemærke at en A-kasse udbetaler dagpenge. Det er nok også det vigtigste for mange mennesker i Danmark, at økonomien er i orden. Hvis du går hen og bliver arbejdsløs, så hjælper A-kassen både med at sikre dig økonomisk, og også med at få dig i arbejde igen.

Det skal dog siges, at der er krav til hvor længe man skal have været medlem af en A-kasse, før de udbetaler dagpenge. Det er derfor meget klogt at tilmelde sig en A-kasse før uheldet er ude.

Skal jeg melde mig i en a-kasse?

Der er nok nogle der vil spørge, om man ikke kan undvære en A-kasse. Svaret til dette er, at der ikke findes 100% sikre jobs. Derfor er der altid en risiko for at du kan miste jobbet, eller blive uegnet til arbejde. Når du så er arbejdsløs, så er det svært uden en A-kasse, da du ikke får udbetalt din sædvanlige løn.

Det må derfor siges, at det altid vigtigt at have en A-kasse, da det hjælper dig i dårlige, men også i gode tider. Ud over understøttelse kan du hos hos nogle A-kasser få kurser og udvikle dig på det personlige- og karrieremæssigeplan, hvis du altså er interesseret i dette.

Vi anbefaler i hvert fald at du har en A-kasse. Klik her for at se listen over fagforeninger

Hvornår skal jeg ikke være i en a-kasse?
Som udgangspunkt er der 3 situationer hvor du muligvis kan undvære en fagforening.
1. Du har et job med garanteret ansættelse og kan ikke blive fyret uden en større kompensation
2. Du har opbygget så stor en sikkerhed / reserve at du sagten kan undvære de op til 16.597 kr. (2011 sats) om måneden.
3. Du er helt sikker på at du øjeblikkeligt kan finde et andet job.

Der er klart flere fordele end der er ulemper ved A-kasser. Heldigvis kan du få de bedste råd til fagforeninger og A-kasser lige her. Du kan læse de mange artikler om forskellige A-kasser, så du kan se hvad de koster, men også se hvad de tilbyder i form af kurser, vejledning, personlig udvikling mm.