Vælg en side

Det er vigtigt at gøre sig nogle klare overvejelser, når man skal vælge en A-kasse. Det er væsentligt at du tænker på din karriere og personlige udvikling. En A-kasse er ikke kun et sted, hvor du kan få dagpenge, for nu om dage så er en A-kasse meget, meget mere.

En A-kasse rådgiver og vejleder dig, så du kan komme tættere på dit drømmejob. Det hjælper dig i dårlige tider, men også i gode tider. Nogle A-kasser er billige, mens andre er dyre. Kvaliteten varierer også meget, så du skal derfor virkelig være sikker på at vælge en A-kasse, som varetager dine interesser.

Trustpilot Læs mere
Krifa trustpilotLæs mere

Følg disse 6 gode råd, når du vælger en A-kasse, så du kan finde den bedst mulige A-kasse:

Politiske partier
Hvis du ikke støtter noget bestemt politisk parti, så vælg en fagforening med A-kasse der ikke gør det. Der er ingen grund til at støtte et politisk parti, som du er uenig med.

Bestemte segmenter
Nogle A-kasser fokuserer meget bestemt på nogle bestemte folk. Det kan f.eks. være en A-kasse med speciale i ledere eller for selvstændige. Hvis du ikke passer ind i sådan en A-kasse, så skal du holde dig fra dem. Det er dog fordelagtigt at vælge en A-kasse, som fokuserer på netop din uddannelse og branche.

Prisen
Husk at du kan spare rigtig mange penge, hvis du vælger en billigere A-kasse, end den du har nu. I nogle tilfælde snakker vi flere tusinde kroner om året, så der er altså stadig mange penge på spil, som kan bruges til andre sjove ting. Kig derfor efter prisen.

Medlemsfordele
Se om du får nogle ekstra goder, i form af tilbud o.lign. hvis du melder dig ind i en bestemt A-kasse. Det kunne være fordelagtigt hvis du fik 10%-20% rabat på nogle online butikker eller forsikringer, som der jo er nogle A-kasser der giver.

Dagpenge
Kig på reglerne for dagpenge, så du er helt sikker på at du kan få det, hvis du bliver arbejdsløs. Det ville være ærgerligt hvis din A-kasse havde nogle bestemte regler, der gjorde at du skulle arbejde ekstra eller gøre noget andet, for at få udløst dagpengene.

Meget mere end en A-kasse
Din A-kasse skal kunne vejlede og rådgive dig. Ikke kun i dårlige, men også i gode tider. Det vil sige, at det skal kunne give dig kurser(helst gratis), hvor du kan udvikle dig på det karrieremæssige, men også personlige plan.

Husk at overvej hvilken A-kasse du vil have, og brug vores gode råd til at hjælpe dig på vej. Skal du have en allround a-kasse inklusiv fagforening til en meget fornuftig pris – vil vi anbefale Det Faglige Hus.