Vælg en side

En af de store A-kasser i Danmark hedder ASE A-kasse. Forkortelsen ASE betyder A-kassen for Selvstændige, tidligere betød forkortelsen Arbejdsløshedskassen for Selvstændig Erhvervsdrivende. Navnet forklarer meget tydeligt, hvad ASE er for en A-kasse. Det er nemlig hovedsageligt selvstændige, som benytter ASE. Faktisk er op mod 70% af deres medlemmer selvstændige. Før 2002 blev lønmodtagere ikke accepteret som medlemmer, men efter 2002 blev det muliggjort at melde sig ind i ASE, som lønmodtager.

ASE blev stiftet i 1976 og er en A-kasse, der ikke har nogen binding eller interesse for politiske partier, fagforbund, organisationer og religioner. Det betyder at det ikke kun er én gruppe mennesker, der har gavn af ASE. Alle har gavn af ASE og det er et stort plus for A-kassen.

Heldigvis har ASE rimelig stor erfaring indenfor deres branche, da de har over 150.000 medlemmer. Skulle du gå hen og blive arbejdsløs, så hjælper de ikke kun med dagpenge, men de giver dig også rådgivning og kurser, så du er fit for fight, når arbejdsmarkedet kalder igen.

Hvis man skal samle de værdier, som ASE går ind for, så kan man opdele det i 4 kategorier. De fire kategorier er værdiskabende, professionel, troværdig og nærværende.

ASE er værdiskabende fordi at de tager udgangspunkt i dig, det vil sige, at de lægger en plan ud fra dine ønsker og værdier. Desuden gør de alt for at forbedre sig selv, men sætter også deres ord og løfter i gang, så det bliver til handling.

A-kassens professionelle del består i deres kvalitet. De ved hvad de laver, og har styr på deres ting. Der er derfor rig mulighed for at snakke med deres mange imødekommende medarbejdere, hvis du melder dig ind i ASE.

Det er vigtigt at ens A-kasse er troværdig. Når tingene går ned ad bakke, så skal A-kassen være til at stole på. Det kan man godt sige om ASE, da de nemlig vægter meget på troværdigheden. Der skal være åbne og ærlige samtaler imellem kunden og medarbejderne. Desuden holder de hvad de lover, altså bliver diverse møder også overholdt.

Deres sidste kategori for deres værdier: nærværende. ASE er nærværende på den gode måde. Det vil sige, at de tager højde for menneskers forskellighed og behandler folk med omtanke. Det vil sige, at der ikke findes en standard procedure for enkelte medlemmer. Alle medlemmer har en historie, og det er netop det som ASE gerne vil tage udgangspunkt i.

Alt i alt er ASE en A-kasse som gør meget for deres medlemmer. Da det hovedsageligt er selvstændige, der er medlemmer, så kan det være en god ide at melde sig ind som en selvstændig. Er du lønmodtager, så kan ASE selvfølgelig også hjælpe dig. Det er netop de 4 værdier, som ASE går ind for. Derfor er det svært at gå forkert, hvis du leder efter værdier, professionalisme, troværdighed og nærværende medarbejdere.

Klik her for at læse mere om ASE