Vælg en side

Det kan være svært for nogle at vælge en fagforening og A-kasse. Nogle tror fejlagtigt at man er bundet til en bestemt fagforening og A-kasse for altid, men sådan hænger det heldigvis ikke sammen. Du kan skifte din fagforening og A-kasse, ligesom du kan skifte alle andre medlemskaber.

Når det så er sagt, så er der faktisk 29 statsanerkendte A-kasser, som man kan vælge imellem. Det er en stor mundfuld for folk, som ikke ved hvad de vil have. Derfor har vi beskrevet en række A-kasser, så du kan læse lidt mere om dem, og finde ud af om det er noget for dig.

Husk at læse om de mange forskellige A-kasser før du vælger en bestemt, da det sagtens kan være, at du finder en bedre. Herunder finder du de forskellige beskrivelser af de respektive A-kasser, som vi har skrevet. Læs og bliv klogere på fagforeninger og A-kasser.

Ønsker du at se listen over priser på fagforening og a-kasser skal du klikke her

Frie Funktionærer
Frie Funktionærer er en A-kasse og fagforening, som førhen kun var for privatansatte funktionærer. Nu er der heldigvis åbnet op, og alle kan nyde godt af de mange fordele, som Frie Funktionærer giver til deres medlemmer. Der er ca. 30 tusind medlemmer i fagforeningen og A-kassen Frie Funktionærer, som blev stiftet i året 1951.

ASE A-kasse
ASE A-kasse er en uafhængig A-kasse, som giver sine medlemmer klare fordele. Der tages heller ikke noget udgangspunkt i bestemte grupper af mennesker, men derimod det enkelte medlem. ASE blev stiftet i 1976 og er ikke bundet til noget bestemt parti.

Ledernes A-kasse
Denne A-kasse er kommet fra det gamle Ledernes Hovedorganisation(nu Lederne). Ledernes A-kasse er primært lavet til ledere og medarbejdere med lederansvarlighed. Selve organisationen stammer helt tilbage fra 1899, men A-kassen blev først til i 1918. En gammel og stærk A-kasse der har op mod 100 tusind medlemmer.

Det Faglige Hus
Det Faglige Hus gjorde sig meget kendt på markedet, da det havde investeret en masse penge i markedsføring. Alle hørte om det, selv i radioen. Man kan godt se, at medlemstallet er steget efter en stor indsats fra Det Faglige Hus, og deres mål i 2011 er 90.000 medlemmer. Det Faglige Hus er en god forening og har en fantastisk A-kasse med fordele. Du kan blandt andet få tilbudt en række oplevelser, der gør A-kassen meget sjovere.

CA A-kasse
CA A-kasse er en A-kasse for akademikere. Det er især akademikere der har en uddannelse indenfor business, økonomi, marketing, handel mm. som melder sig ind i CA A-kasse. Det er meget vigtigt for denne A-kasse, at der laves møder og vejledninger, så deres medlemmer er rustet på til arbejdsmarkedet til hver en tid.

Min A-kasse
Denne A-kasse er stiftet i 1914 og er derfor en meget gammel A-kasse. Medlemstallet nærmer sig 50 tusind med hurtige skridt. Hos Min A-kasse er prisen i bund, men kvaliteten er i top. Det er blandt andet også derfor at de vinder priser for medlemstilfredshed, så hos Min A-kasse er der ikke nogen afvigelse på kvaliteten, selvom det er en billig A-kasse.